Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ.  πιπέρι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • Ρύζι για το σερβίρισμα
  • Για τη σάλτσα τσίλι: 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, 3 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 2 κ. σ. πολτό ντομάτας, 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο, κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και περάστε το από το αυγό και το αλεύρι.
  2. Τηγανίστε το για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για άλλα δύο λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο, το κόκκινο τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ ντομάτας και το νερό. Ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να μειωθεί και να γίνει πηχτό και σιροπιαστό.
  5. Προσθέστε ξανά το κοτόπουλο και τις πιπεριές και ανακατέψτε καλά στη σάλτσα.