Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 κ. γλ. σησαμέλαιο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το τζίντζερ και το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη.
  2. Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε με πιπέρι και αλάτι.
  3. Ψήστε στο γκριλ για 10- 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, αλείφοντας το γλάσο πάνω από το σολομό κατά τα τελευταία 1- 2 λεπτά ψησίματος.