Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα (ή μπούτια)
- 1/2 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού, συν 1/4 φλ. τσαγιού επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλάτι και πιπέρι
- 500 γρ. ντοματίνια (προαιρετικά ως πρόταση σερβιρίσματος)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Αλείψτε τα φιλέτα κοτόπουλου με το πέστο από όλες τις πλευρές (περίπου 2 κουταλιές της σούπας πέστο για κάθε στήθος κοτόπουλου) και αλατοπιπερώστε.
- Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Στα 30 λεπτά βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο και απλώστε τα ντοματίνια γύρω από κάθε φιλέτο.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο ξανά στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ.