Υλικά
- 1 κιλό μύδια πλυμένα και καθαρισμένα
- 1 κ. γλ. λάδι καρύδας
- 1 κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 2 κοτσάνια λεμονόχορτο, κομμένα σε φέτες
- 420 γρ. γάλα καρύδας
- 1 κ. σ. σάλτσα ψαριού
- 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι
- Χυμό από 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και το λεμονόχορτο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, το τσίλι και το χυμό λάιμ και αφήστε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση.
- Όταν βράσει το γάλα καρύδας προσθέστε τα μύδια και σκεπάστε την κατσαρόλα για 1 λεπτό. Αφαιρέστε το καπάκι και απομακρύνετε τυχόν κελύφη που έχουν ανοίξει. Εάν κάποιο από τα μύδια είναι ακόμα κλειστό μετά από 6 ή 7 λεπτά, πετάξτε τα.
- Περιχύστε τα μαγειρεμένα μύδια με τη σάλτσα και σερβίρετε ζεστά.