Υλικά

  • 300 γρ. νιόκι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ. σ. μαύρο πιπέρι
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα νιόκι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώστε και κρατήστε 200 ml από το νερό τους.
  2. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα νιόκι, το τυρί και το πιπέρι καθώς και 150 ml από το νερό που βράσατε να νιόκι.
  3. Δυναμώστε λίγο τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλυφθούν καλά τα νιόκι. Ρίξτε περισσότερο από το νερό που κρατήσατε αν τα θέλετε πιο ζουμερά.
  4. Αλατίστε, μεταφέρετε τα νιόκι σε μπολ και σερβίρετε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, προαιρετικά.