Υλικά
- 1 κ. γλ. ινδικό τσάι masala
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ. γλ. μαύρο τσάι
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα 2% (ή πλήρες αν επιθυμείτε)
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, αγαύη ή απλό σιρόπι)
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια- δυνατή φωτιά, ανακατέψτε το ινδικό τσάι, το νερό και το μαύρο τσάι και αφήστε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί το μείγμα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, σουρώστε σε μία ή δύο κούπες.
- Ξεπλύνετε το κατσαρολάκι και προσθέστε το γάλα, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Ζεστάνετε χωρίς να σιγοβράσουν.
- Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να αφρίσετε το γάλα και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξτε το γάλα ομοιόμορφα στις κούπες, πασπαλίστε με επιπλέον μπαχαρικά και απολαύστε ζεστό.