Υλικά

  • 1 κ. γλ. ινδικό τσάι masala
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ. γλ. μαύρο τσάι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα 2% (ή πλήρες αν επιθυμείτε)
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, αγαύη ή απλό σιρόπι)

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια- δυνατή φωτιά, ανακατέψτε το ινδικό τσάι, το νερό και το μαύρο τσάι και αφήστε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί το μείγμα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, σουρώστε σε μία ή δύο κούπες.
  2. Ξεπλύνετε το κατσαρολάκι και προσθέστε το γάλα, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Ζεστάνετε χωρίς να σιγοβράσουν.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να αφρίσετε το γάλα και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 δευτερόλεπτα.
  4. Ρίξτε το γάλα ομοιόμορφα στις κούπες, πασπαλίστε με επιπλέον μπαχαρικά και απολαύστε ζεστό.