Υλικά

  • 350 γρ. πατάτες
  • 375 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ. τυρί μπρι ή καμαμπέρ, σε φέτες
  • Πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς, ωστόσο, να λιώνουν. Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε σε φέτες.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Απλώστε τη ζύμη για την πίτα σε ένα ταψί.
  4. Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια απλώστε την υπόλοιπη πάνω στη ζύμη.
  5. Στρώστε τις πατάτες, αλατίστε και προσθέστε, το ζαμπόν και το τυρί πάνω από τη μισή ζύμη.
  6. Καλύψτε με το άλλο μισό της ζύμης και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σφραγίσετε τις άκρες.
  7. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος που κρατήσατε στην άκρη με λίγο νερό και στη συνέχεια βουρτσίστε όλη τη ζύμη.
  8. Τρυπήστε σε όλο το μήκος με ένα πιρούνι και ψήστε για 35-40 λεπτά.
  9. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε με σαλάτα, αν θέλετε.