Υλικά
- 350 γρ. πατάτες
- 375 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 125 γρ. τυρί μπρι ή καμαμπέρ, σε φέτες
- Πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς, ωστόσο, να λιώνουν. Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε σε φέτες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώστε τη ζύμη για την πίτα σε ένα ταψί.
- Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια απλώστε την υπόλοιπη πάνω στη ζύμη.
- Στρώστε τις πατάτες, αλατίστε και προσθέστε, το ζαμπόν και το τυρί πάνω από τη μισή ζύμη.
- Καλύψτε με το άλλο μισό της ζύμης και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σφραγίσετε τις άκρες.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος που κρατήσατε στην άκρη με λίγο νερό και στη συνέχεια βουρτσίστε όλη τη ζύμη.
- Τρυπήστε σε όλο το μήκος με ένα πιρούνι και ψήστε για 35-40 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε με σαλάτα, αν θέλετε.