Υλικά

  • 220 γρ. λιγκουίνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 600 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • Αλάτι, για γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 4 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά al dente, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο σκεύος, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και σοτάρετε ελαφρώς.
  3. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, χωρίς να έχουν ψηθεί πλήρως.
  4. Προσθέστε τη ρίγανη και το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν.
  5. Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
  6. Όταν οι γαρίδες μαγειρευτούν, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε άλλη μια φορά και στη συνέχεια σερβίρετε όσο είναι ζεστές.