Υλικά
- 220 γρ. λιγκουίνι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 600 γρ. μεγάλες γαρίδες
- Αλάτι, για γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 4 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά al dente, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Στο ίδιο σκεύος, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και σοτάρετε ελαφρώς.
- Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, χωρίς να έχουν ψηθεί πλήρως.
- Προσθέστε τη ρίγανη και το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
- Όταν οι γαρίδες μαγειρευτούν, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε άλλη μια φορά και στη συνέχεια σερβίρετε όσο είναι ζεστές.