Υλικά
- 12 λαζάνια
- 2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 1 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1 φλ. τσαγιού καρδιά αγκινάρας ψιλοκομμένη
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 φλ. τσαγιού σος μαρινάρα
- 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Βράστε τα λαζάνια για περίπου 10 λεπτά, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σοταρισμένο σπανάκι με το τυρί ρικότα, τις αγκινάρες, το σκόρδο, μισή κούπα μοτσαρέλα, μισή κούπα παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίξτε τα λαζάνια και τοποθετήστε μία κουταλιά από τη γέμιση με το σπανάκι στη μία άκρη τους. Τυλίξτε σε ρολάκι. Επαναλάβετε για όλα τα λαζάνια.
- Απλώστε τη μαρινάρα σος σε ένα ταψί και τοποθετήστε από πάνω τα ρολάκια από τα λαζάνια.
- Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά.
- Γαρνίρετε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.