Υλικά
- 170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τσιπ (περίπου 1 φλιτζάνι) ή χοντροκομμένα γλυκόπικρη σοκολατάκια
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε 8 κομμάτια
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη200 γραμμάρια
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις128 γραμμάρια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα φούρνου στη μέση. Ετοιμάζετε ένα ταψί με διαστάσεις 30 x 40 εκ. με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα όχι πάρα πολύ, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά με τη σπάτουλα. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr