Υλικά
- 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 αβγά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ σε μπεν μαρί.
- Ανακατέψτε σταδιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας ελαφρά πάνω από τη φωτιά για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας.
- Σουρώστε το μείγμα για να ξεχωρίσετε από το ξύσμα λεμονιού και τοποθετήστε σε αποστειρωμένα βάζα ή απολαύστε σκέτη.
- Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.