Υλικά
- 450 γρ. άψητες γαρίδες ξεφλουδισμένες
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ξηρό λευκό κρασί ή χυμό πορτοκάλι
- 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
- 1 κ. σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
- Σφήνες λάιμ, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μαϊντανό με το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Για καλαμάκια χρησιμοποιήστε τα κλαδάκια του δενδρολίβανου, ξεφυλλίζοντάς τα και κρατώντας μία κουταλιά της σούπας στην άκρη.
- Ψιλοκόψτε τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και προσθέστε τα στο μείγμα της μαρινάδας.
- Προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Περάστε τις γαρίδες στα κλαράκια δενδρολίβανου και ψήστε στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε με τις σφήνες λάιμ, προαιρετικά.