Υλικά
- Μισό πακέτο σπαγγέτι
- 2 κρόκους
- 2 ολόκληρα αυγά
- Μισό πακέτο μπέικον κομμένο σε ψιλά καρέ
- Μισό πακέτο παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
– Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους μαζί με τα αυγά και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να σπάσουν τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι, αρκετό πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι ενωθεί το αυγό με την παρμεζάνα.
– Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ μέχρι να ροδίσει. Συμπληρώνετε στο μείγμα αυγού και το μπέικον και ξανά ανακατεύετε.
– Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε τα μακαρόνια και βράζετε τα σπαγγέτι για 8 λεπτά (αλ ντέντε). Στραγγίξτε και τα σπαγγέτι και αμέσως τα ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγού. Ανακατεύετε πολύ γρήγορα με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθεί η σάλτσα με τα σπαγγέτι και λιώσει η παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr