Υλικά

  • 15 φράουλες
  • 2 ροδάκινα
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ρούμι
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί, διατηρημένο στο ψυγείο
  • 1 μπουκάλι σαμπάνια ή αφρώδες λευκό κρασί, διατηρημένο στο ψυγείο
  • Παγάκια
  • 10 φράουλες, για το σερβίρισμα κομμένες σε φέτες
  • 2 ροδάκινα, για το σερβίρισμα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό και προσθέστε τις φράουλες και τα ροδάκινα
  2. Αφήστε να πάρουν μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Βράστε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα και οι φράουλες χάσουν το έντονο χρώμα τους.
  4. Σουρώστε το σιρόπι και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Σε μια κανάτα, συνδυάστε το δροσερό σιρόπι, τα επιπλέον κομμένα φρούτα, το λευκό κρασί και το ρούμι.
  6. Τοποθετήστε στο ψυγείο για ακόμη 2- 4 ώρες.
  7. Τοποθετήστε πάγο και τα κομμένα φρούτα στα ποτήρια, σερβίρετε τη σαγκρία, προσθέστε λίγη σαμπάνια ή αφρώδες κρασί και απολαύστε.