Υλικά
- 15 φράουλες
- 2 ροδάκινα
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού ρούμι
- 1 μπουκάλι λευκό κρασί, διατηρημένο στο ψυγείο
- 1 μπουκάλι σαμπάνια ή αφρώδες λευκό κρασί, διατηρημένο στο ψυγείο
- Παγάκια
- 10 φράουλες, για το σερβίρισμα κομμένες σε φέτες
- 2 ροδάκινα, για το σερβίρισμα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό και προσθέστε τις φράουλες και τα ροδάκινα
- Αφήστε να πάρουν μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βράστε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα και οι φράουλες χάσουν το έντονο χρώμα τους.
- Σουρώστε το σιρόπι και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σε μια κανάτα, συνδυάστε το δροσερό σιρόπι, τα επιπλέον κομμένα φρούτα, το λευκό κρασί και το ρούμι.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για ακόμη 2- 4 ώρες.
- Τοποθετήστε πάγο και τα κομμένα φρούτα στα ποτήρια, σερβίρετε τη σαγκρία, προσθέστε λίγη σαμπάνια ή αφρώδες κρασί και απολαύστε.