Υλικά

  • 5 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ με λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη γάστρα και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
  2. Προσθέστε το σκόρδο, το λεμόνι και το νερό, κλείστε με το καπάκι και σιγοψήστε για 3 ώρες.
  3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο, το λεμόνι και το σκόρδο και ρίξτε στο ζουμί τον κύβο κοτόπουλου και το κορν φλάουρ.
  4. Ανακατέψτε καλά μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή πυκνότητα για τη σάλτσα σας.
  5. Γαρνίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και σερβίρετε με λαχανικά.