Υλικά
- 5 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβος κοτόπουλου
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ με λίγο νερό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη γάστρα και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
- Προσθέστε το σκόρδο, το λεμόνι και το νερό, κλείστε με το καπάκι και σιγοψήστε για 3 ώρες.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο, το λεμόνι και το σκόρδο και ρίξτε στο ζουμί τον κύβο κοτόπουλου και το κορν φλάουρ.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή πυκνότητα για τη σάλτσα σας.
- Γαρνίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και σερβίρετε με λαχανικά.