Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κιλά γάλα (πλήρες)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κάστερ πάουντερ
  • Λίγη κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με την ζάχαρη, το χυμό μισού λεμονιού και τη βανίλια για περίπου πέντε λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα ταψί στρώνετε το τσουρέκι πάχους περίπου 2,5 εκατοστών και περιχύνετε με το σιρόπι.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το κάστερ και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
  4. Κατεβάζετε από την φωτιά, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνετε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι.
  5. Πασπαλίστε με λίγη κανέλα.
  6. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και σερβίρετε.