Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 βανίλια
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κιλά γάλα (πλήρες)
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κάστερ πάουντερ
- Λίγη κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με την ζάχαρη, το χυμό μισού λεμονιού και τη βανίλια για περίπου πέντε λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Σε ένα ταψί στρώνετε το τσουρέκι πάχους περίπου 2,5 εκατοστών και περιχύνετε με το σιρόπι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το κάστερ και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζετε από την φωτιά, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνετε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι.
- Πασπαλίστε με λίγη κανέλα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και σερβίρετε.