Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2/3 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
- 2 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 μεγάλο κρόκο αβγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 φλ. τσαγιού καφέ (θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και περάστε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα δάκρυα σοκολάτας με 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και αφήστε στην άκρη.
- Χτυπήστε τα αβγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα αφράτο μείγμα, για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε το λάδι και τον καφέ και ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και τα μισά δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 40 λεπτά.