Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
  • 2 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μεγάλο κρόκο αβγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 φλ. τσαγιού καφέ (θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και περάστε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα δάκρυα σοκολάτας με 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και αφήστε στην άκρη.
  4. Χτυπήστε τα αβγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα αφράτο μείγμα, για περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέστε το λάδι και τον καφέ και ανακατέψτε καλά.
  6. Στη συνέχεια, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και τα μισά δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιθεί το μείγμα.
  7. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 40 λεπτά.