Υλικά

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Λίγα καρύδια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. γλ. ξύδι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέστε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσετε και δείτε ότι χρειάζεται.
  2. Βουτήξτε το μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Εντωμεταξύ, τοποθετήστε στον επεξεργαστή τροφίμων το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέστε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια.
  4. Δοκιμάστε για τη γεύση και σταματάτε το χτύπημα μόλις αποκτήσετε ένα ομοιογενές άλειμμα.
  5. Σερβίρετε με το μπακαλιάρο.