Υλικά
- 6 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ξεχωρίζετε τα κεφάλια του μπρόκολου από το υπόλοιπο στέλεχος και το πλένετε καλά
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό. Προσθέτετε αλάτι και μετά ρίχνετε το μπρόκολο (αφού έχει βράσει το νερό) και το μαγειρεύετε για 4 λεπτά περίπου.
- Στραγγίστε το μπρόκολο, κρατώντας ωστόσο το νερό, και μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθεί το μπρόκολο
- Συμπληρώστε με το νερό που μαγειρέψατε μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή