Υλικά

  • 6 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ξεχωρίζετε τα κεφάλια του μπρόκολου από το υπόλοιπο στέλεχος και το πλένετε καλά
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό. Προσθέτετε αλάτι και μετά ρίχνετε το μπρόκολο (αφού έχει βράσει το νερό) και το μαγειρεύετε για 4 λεπτά περίπου.
  3. Στραγγίστε το μπρόκολο, κρατώντας ωστόσο το νερό, και μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθεί το μπρόκολο
  5. Συμπληρώστε με το νερό που μαγειρέψατε μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή