Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. σ. σάλτσα hoisin
  • 1 κ. σ. ξίδι ρυζιού
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόδας με τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο.
  3. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήστε τουλάχιστον για 1 ώρα.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρετε πάνω από ρύζι και απολαύστε.