Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 2 κ. σ. λάδι
- 3/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. σ. σάλτσα hoisin
- 1 κ. σ. ξίδι ρυζιού
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόδας με τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήστε τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε πάνω από ρύζι και απολαύστε.