Υλικά
- 1/2 κ. γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος)
- 150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη, χωρίς τρίμματα
- 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 φλ. καφέ ούζο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε, κρατώντας τα κεφάλια και τις αλατίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1′-2′ από κάθε πλευρά).
- Μετά τις σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να εξατμιστεί Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε.
- Σε άλλο μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει διάφανο ρίχνετε τις ντομάτες και τον μαραθόσπορο, χωρίς να χαμηλώσετε τη φωτιά.
- Αλατίζετε και ψήνετε γυρίζοντας συχνά για 6′ περίπου, μέχρι να ζαρώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους, φτιάχνοντας μια σάλτσα πηχτή, χωρίς να λιώσουν εντελώς.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 2′-3′, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύετε συχνά, ώστε να μη διαλυθούν τα κομμάτια της.
- Αφού είναι έτοιμα, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.