Υλικά
- 8 μεσαίες πατάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
- 1/4 φλ. τσαγιού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια- υψηλή φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5- 7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, 2 κ. γλ. αλάτι και πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα τις πατάτες και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 30- 35 λεπτά.
- Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί.
- Πασπαλίστε με το τριμμένο τσένταρ και ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.