Υλικά
- 750 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου
- 1 κολοκύθι τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι σε σκόνη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 αυγό
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 2-3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι για να περάσετε τα κεφτεδάκια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από τον χασάπη να σας κόψει κιμά από φιλέτο στήθος κοτόπουλου και να τον περάσει μια φορά από τη μηχανή του κιμά, συγκεκριμένα από το χοντρό κόσκινο.
- Όταν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε τα λαχανικά.
- Πλένετε την πιπεριά, αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους και στη συνέχεια την κόβετε σε ψιλά μικρά κομμάτια.
- Καθαρίζετε το κολοκύθι και τον κόβετε στον τρίφτη από το χοντρό μέρος. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου μαζί με την πιπεριά και το τριμμένο κολοκύθι.
- Πολτοποιείτε στο μούλτι το σκόρδο, καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη.
- Προσθέτετε στο μπολ με τον κιμά το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
- Ρίχνετε μέσα στο μπολ το αυγό, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη, ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
- Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για 7-8 λεπτά ώστε να αναμειχθούν καλά.
- Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να γίνει σφιχτό.
- Μετά, το βγάζετε από το ψυγείο και αρχίζετε να πλάθετε τον κιμά σχηματίζοντας μικρά κεφτεδάκια. Ενώ πλάθετε βρέχετε με νερό τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.
- Μόλις φτιάξετε τα κεφτεδάκια, με αυτά τα υλικά θα σας βγουν 20-25, βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και τα αλευρώνετε. Τα τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.