Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά, κατά προτίμηση πένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 450 γρ. ντοματίνια
- 11/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όταν τα στραγγίσετε κρατήστε μία μικρή κούπα από το νερό τους.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για ακόμη μισό λεπτό.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα την σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και προσθέστε το νερό των ζυμαρικών στη σάλτσα.
- Ρίξτε τις πένες στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
- Ανακατέψτε με τα ντοματίνια, τη μισή μοτσαρέλα και τον βασιλικό και ρίξτε τις πένες σε ένα ταψί. Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 20 λεπτά.