Υλικά
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 250 γραμ. κουρβερτούρα
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα (χοντροκομμένα)
- 1/2 κούπα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
- σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
- Αρχικά, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί
- Κατόπιν προσθέτετε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τις βανίλιες
- Στο μεταξύ έχετε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στο μείγμα
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα φρουί γλασέ και ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ παγωτού και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι σοκολάτας
- Το βάζετε στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει, τουλάχιστον για έξι ώρες