Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το γάλα σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε το μείγμα στο ζεστό γάλα, λίγο λίγο, και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το μείγμα, χωρίς να βράσει.
  5. Αφαιρέστε από την φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρετε σε μπολάκια και ψύξτε για αρκετή ώρα πριν το απολαύσετε.