Υλικά

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • Αλάτι, πιπέρι για την γεύση
  • 2 κ. γλ. λίπος πάπιας
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 κ. γλ. βούτυρο
  • 30 γρ. μπέρμπον
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  2. Λιώστε το λίπος της πάπιας σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωιτά. Προσθέστε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, για ένα medium-rare αποτέλεσμα.
  3. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τες να ξεκουραστούν όσο φτιάχνετε την σάλτσα.
  4. Ρίξτε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, αφήστε να λιώστε και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε το μπέρμπον και ζεστάνετε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να πάρει μια βράση. Ανακατέψτε και συνεχίστε να το μαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί στο μισό η ποσότητα.
  7. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει μία βράση για περίπου 2- 3 λεπτά.
  8. Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  9. Ρίξτε τη σάλτσα με ένα κουτάλι στο πιάτο και από πάνω τοποθετήστε τις μπριζόλες.