Υλικά
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- Αλάτι, πιπέρι για την γεύση
- 2 κ. γλ. λίπος πάπιας
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 3 κ. γλ. βούτυρο
- 30 γρ. μπέρμπον
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
- Λιώστε το λίπος της πάπιας σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωιτά. Προσθέστε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, για ένα medium-rare αποτέλεσμα.
- Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τες να ξεκουραστούν όσο φτιάχνετε την σάλτσα.
- Ρίξτε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, αφήστε να λιώστε και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μπέρμπον και ζεστάνετε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να πάρει μια βράση. Ανακατέψτε και συνεχίστε να το μαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί στο μισό η ποσότητα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει μία βράση για περίπου 2- 3 λεπτά.
- Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Ρίξτε τη σάλτσα με ένα κουτάλι στο πιάτο και από πάνω τοποθετήστε τις μπριζόλες.