Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 450 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 2/3 φλ. τσαγιού νερό
- 1 συσκευασία μείγμα μπαχαρικών για τάκος
- 1 συσκευασία μαύρα φασόλια
- 1 συσκευασία φασόλια
- 175 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 6 τορτίγιες
- 300 γρ. μείγμα τυριών τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε μία κατσαρόλα στη φωτιά και ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε την πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα και τον κιμά, ανακατέψτε όλα τα υλικά και σοτάρετε για ακόμη 4 λεπτά.
- Προσθέστε το νερό και το μείγμα μπαχαρικών και αφήστε να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε ακόμη 2 λεπτά.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι και τις ντομάτες, συνεχίστε το βράσιμο, ανοίξτε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για ακόμη 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε δύο τορτίγιες στο ταψί, καλύψτε με μια στρώση από τα λευκά φασόλια και από πάνω ρίξτε μία στρώση από το μείγμα με την γαλοπούλα και πασπαλίστε με τυρί.
- Επαναλάβετε την διαδικασία ακόμη μία φορά και τέλος καλύψτε με τις 2 τορτίγιες που περισσεύουν και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.