Υλικά
- 2 καυτερές πιπεριές χαλαπένιο
- 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη καρύδα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1/2 κιλό άψητες γαρίδες, καθαρισμένες
- Ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi) τοποθετήστε τις πιπεριές χαλαπένιο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, την καρύδα, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε με το μείγμα.
- Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προθερμάνετε μια σχάρα και λαδώστε την ελαφρά.
- Περάστε τις γαρίδες στα ξυλάκια από το σουβλάκι, τρυπώντας κάθε μία κοντά στο κεφάλι και την ουρά.
- Ψήστε τα σουβλάκια γαρίδας στην προθερμασμένη σχάρα, γυρίζοντας από την μία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά.