Υλικά
- 2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας 70% κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 1 κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν μικρές φουσκαλίτσες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μην το βράσετε.
- Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια, τη ζάχαρη ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ και αφήνετε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
- Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με την σαντιγί απαλά με μια μαρίζ.
- Ρίχνετε εναλλάξ το μείγμα μους σοκολάτας – μείγμα μπανάνας σε 6 μπολάκια και αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 ώρες.