Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
- ½ κιλό μπρόκολο βρασμένο
- 1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο για τα ζυμαρικά
- 3 φλ. τσαγιού ζουμί από τις γαρίδες
- 1 κ. σ. αλεύρι
- 2 κ. σ βούτυρο
- 3 κ. γλ. συμπυκνωμένη ντομάτα
- 5 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. εστραγκόν
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Καίτε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν χωρίς σβόλους.
- Κατόπιν, προσθέτετε το εστραγκόν και λίγο – λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο.
- Αφήνετε να βράσουν 3’. Στη συνέχεια, σβήνετε και προσθέτετε την κρέμα και το 1/3 από το τυρί.
- Σε μεγάλη πιατέλα στρώνετε τα ζυμαρικά, πασπαλίζετε με λίγο τυρί.
- Από πάνω στρώνετε τις γαρίδες, το μπρόκολο πασπαλίζετε με τυρί, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.