Υλικά
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε χοντρές ροδέλες
- 1 κ. σ. μαργαρίνη
- 6 φέτες χαλούμι
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ
- 6 φύλλα από μαρούλι
- 6 φέτες ντομάτας
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού πίκλες
- Κέτσαπ
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Τοποθετείστε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο.
- Λιώστε τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί, σοτάρετε σε αυτή τις φέτες μαρούλι και από τις δύο πλευρές και τοποθετείστε σε καθεμία από αυτές από μία φέτα χαλούμι. Αφήστε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Κόψτε στη μέση τα ψωμάκια για μπέργκερ και τοποθετείστε σε καθένα από αυτά τις μελιτζάνες. Προσθέστε το μαρούλι με το τυρί, την ντομάτα, το κρεμμύδι και τις πίκλες και καλύψτε με κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα.