Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 800 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 2 καυτερές πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πάπρικα
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 3 λεπτά.
- Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τον πουρέ από την κολοκύθα και ανακατέψτε μέχρι να μην μείνει κανένας σβώλος. Ρίξτε στην κατσαρόλα την πιπεριά και την κρέμα, το αλάτι και την πάπρικα.
- Σιγοβράστε για λίγο και χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για επιπλέον 8 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει η σούπα.