Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα
- 1 κούπα πράσινα φασολάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε ένα τηγάνι στο μάτι και το ζεσταίνετε καλά. Εν συνεχεία προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε τα φασολάκια και τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να «μαραθούν».
- Προσθέτετε τη ρίγανη και το σκόρδο και αφήνετε περίπου μισό λεπτό ακόμη στη φωτιά.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε να μαγειρευτούν για λίγη ώρα ακόμη, έως ότου εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.