Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 1 κούπα πράσινα φασολάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε ένα τηγάνι στο μάτι και το ζεσταίνετε καλά. Εν συνεχεία προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να «μαραθούν».
  3. Προσθέτετε τη ρίγανη και το σκόρδο και αφήνετε περίπου μισό λεπτό ακόμη στη φωτιά.
  4. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αφήνετε να μαγειρευτούν για λίγη ώρα ακόμη, έως ότου εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί.
  6. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.