Υλικά

  • 2 αβοκάντο
  • 1 ½ φλ. µέτριες γαρίδες
  • 1/3 φλ. ξύδι
  • 2-3 κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα, περίπου ½ φλ.
  • 10 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση
  • 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκοµµένο
  • 1 µέτριο αγγουράκι κοµµένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Σε μια µικρή κατσαρόλα βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και προσθέτετε το ξύδι και τις γαρίδες.
  2. Τις βράζετε για ½ λεπτό και τις σουρώνετε.
  3. Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε στη µέση και µετά σε φέτες.
  4. Ραντίζετε το αβοκάντο µε το χυµό ½ λεµονιού για να µη µαυρίσει.
  5. Το βάζετε σε µία µεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα κρεµµυδάκια, τα ντοµατίνια, το μαϊντανό, το αγγουράκι και το σέλερι.
  6. Ανακατεύετε καλά τη σαλάτα. Ετοιµάζετε το ντρέσινγκ.
  7. Σε ένα βαζάκι που κλείνει ή σε ένα σέικερ βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακινείτε πολύ καλά να οµογενοποιηθεί το µίγµα.
  8. Περιχύνετε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.