Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 3 ντομάτες
- 1 ντοματάκι κονσέρβα ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια, ρίχνετε αλάτι και δίνετε προσοχή ώστε να είναι al dente. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.
- Για τη σάλτσα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε τις πιπεριές σε ροδέλες, τις γαρίδες και το ούζο.
- Ανακατεύετε και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες και το ντοματάκι για να είναι πιο πηχτή η σάλτσα.
- Μετά ρίχνετε αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά και προσθέτετε προαιρετικά λίγο μπούκοβο.