Υλικά

  • 250 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 ασπράδια (χωρισμένα τουλάχιστον από την προηγούμενη μέρα και φυλαγμένα στο ψυγείο)
  • 1 βανίλια
  • 125 γρ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε αρχικά τη μαρέγκα με 6 ασπράδια, προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, μετά τη βανίλια και τέλος το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά να ενωθούν.
  2. Φτιάξτε μπαλάκια, βάλτε τα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και αφήστε να ξεκουραστούν 15′.
  3. Πασπαλίστε με λίγο ινδοκάρυδο.
  4. Βάλτε το ταψί με τα μακαρόν στη μεσαία σχάρα και από πάνω και από κάτω βάλτε από ένα ίδιο άδειο ταψί.
  5. Ψήστε για 10-15′ στους 160 να χρυσίσουν.