Υλικά
- 500 γρ. σπαράγγια
- 4 φιλέτα σολομού
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. γλυκού βασιλικός
- 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 3 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και ετοιμάστε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου με διαστάσεις 30×30 cm.
- Τοποθετήστε στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και μοίρασε το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα με σπαράγγια.
- Τυλίξτε τα αλουμινόχαρτα σε καλά κλεισμένα πακετάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Ραντίστε με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σερβίρετε.