Υλικά
- 1 κ. ξερά, κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 -200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
- 1 φλ. τυρί στίλτον ή Blue Cheese
- 4 αβγά
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
- Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο (αν χρησιμοποιήσετε φύλλα μπακλαβά τα λαδώνετε και ανάμεσα).
- Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά.
- Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζετε το αλάτι, ρίχνετε πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ανακατεύετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι.
- Απλώνετε το μείγμα του κρεμμυδιού στο φύλλο και καλύπτετε με το μείγμα τυρί – αβγά.
- Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 -25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
- Ξεφουρνίζετε, αφήνετε την πίτα να μείνει για 10 λεπτά και τη σερβίρετε.