Υλικά
- 30 γρ. αλεσμένα φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια
- 6 κ. σ. ζάχαρη
- 1,5 κ. γλ. κανέλα
- 1 φύλλο σφολιάτας ελαφρά ξεπαγωμένο
- λίγο νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε αρχικά τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας πάνω στο πλαστικό της περίβλημα και το χωρίζετε στη μέση σε δύο κομμάτια διάστασης 50 x 20 εκ.
- Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της με λίγο νερό.
- Κατόπιν πασπαλίζετε το μισό φύλλο με το μεγαλύτερο μέρος των αλεσμένων ξηρών καρπών και με 2 κ. σ. από το μείγμα της ζάχαρης και την κανέλας.
- Κατόπιν κάνετε ρολό τις φαρδιές πλευρές του φύλλου, ωσότου συναντηθούν στο κέντρο της σφολιάτας.
- Μόλις οι δύο πλευρές αντικριστούν πασπαλίζετε λίγο ακόμα το κέντρο τους με το μείγμα των αλεσμένων ξηρών καρπών, ζάχαρης και κανέλας.
- Κόβετε το ρολό σφολιάτας σε κομμάτια πάχους 8 εκ., τα ρίχνετε στο μπολ με την ζάχαρη και την κανέλα να καλυφθούν από το μείγμα και κατόπιν τα αραδιάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πιέζοντας τις άκρες τους να ενωθούν.
- Τοποθετώντας ένα κομμάτι λαδόκολλα τα πιέζετε με το χέρι από πάνω να πλατύνουν προκειμένου να μην πάρουν πολύ ύψος κατά το ψήσιμο.
- Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, χωρίς τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και τ’ αραδιάζετε σε ξεχωριστό ταψί.
- Τα ψήνετε στους 180°C (αντίσταση) για 25-30’ ωσότου γίνουν τραγανά από την ζάχαρη που θα έχει καραμελώσει και πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.