Υλικά

  • 1 μεγάλο πακέτο μανιτάρια portobello ή μεγάλα λευκά
  • 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο
  • 1/2 φλυτζάνι γαλέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • τριμμένο τυρί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε αρχικά τα μανιτάρια και αφαιρείτε τα κοτσάνια, τα οποία και κρατάτε.
  2. Ανοίγετε το λουκάνικο και ψιλοκόβετε το εσωτερικό του, το οποίο το τηγανίζετε μαζί με τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
  3. Τα βγάζετε από τη φωτιά και αναμειγνύετε τη γαλέτα και το βούτυρο στο μείγμα.
  4. Γεμίζετε τα μανιτάρια, τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.
  5. Βάζετε τυρί πάνω σε κάθε μανιτάρι και ψήνετε στο γκρίλ 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.