Υλικά
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. νιφάδες βρόμης
- ½ φλ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε ½ φλ. χλιαρό νερό
- 1 φλ. τριμμένη καρύδα
- 1 φλ. ζάχαρη καστανή ή απλή λευκή
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε στο μίγμα τη διαλυμένη στο νερό σόδα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τις νιφάδες βρόμης, την καρύδα και τη ζάχαρη.
- Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε το μίγμα με το βούτυρο, το μέλι και τη σόδα.
- Ανακατεύετε μέχρι να ετοιμάσετε μια ζύμη η οποία δεν θα γίνει εντελώς λεία. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20΄, ώστε να σφίξει λίγο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόχαρτο.
- Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα και με ένα δεύτερο κουταλάκι «σπρώχετε» το μίγμα πάνω στο λαδόχαρτο, αφήνοντας τουλάχιστον 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Τα ψήνετε για 10΄ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω στο λαδόχαρτο και μετά τα μαζεύετε και τα βάζετε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται για πολλές εβδομάδες.