Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πριν φτιάξετε το μείγμα του κιμά για τα μπιφτέκια ετοιμάζετε τις πατάτες φούρνου.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
- Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.
- Τις ανακατεύετε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
- Τις αδειάζετε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
- Περιχύνετε με το νερό και ψήνετε στους 200οC για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.