Υλικά
- 150 γρ. μπισκότα βουτύρου, τριμμένα
- 45 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
- 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό.
- Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει καλά και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι.
- Πιέζετε με ένα κουτάλι για να βγάλετε όλο το χυμό και τον κρατάτε σε ένα μπολ.