Υλικά
- 10 μπουτάκια κοτόπουλο
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια κύμινο
- 2 κουταλάκια πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
- χυμό από 2 λεμόνια
- ¼ κουταλάκι κανέλα
- ½ κουταλάκι κουρκουμά
- λίγο chilli powder
- αλάτι
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε την μαρινάδα, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια σακούλα που κλείνει (εναλλακτικά το βάζετε σε ένα τάπερ).
- Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και φροντίζετε να πάει παντού. Κλείνετε τη σακούλα και τη βάζετε σε ένα μπολ (σε περίπτωση που έχει καμιά τρυπίτσα) και ακολούθως στο ψυγείο.
- Αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες, προτιμότερο από την προηγούμενη μέρα.
- Μια ώρα πριν να μαγειρέψετε βγάζετε τα μπουτάκια από το ψυγείο. Τα απλώνετε μέσα σε ταψί φούρνου, το δέρμα να είναι προς τα πάνω.
- Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα τους, ώστε το ταψί να έχει ένα εκατοστό περίπου από τη μαρινάδα. Ψήνετε τα μπουτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.