Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 μασουράκι βανίλια
- 2 κουταλιές γάλα
- 2 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 2 κουταλιές κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το κέικ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
- Σε χωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για 35 λεπτά περίπου.
- Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και βλέποντας αν βγαίνει στεγνή.
- Όταν ψηθεί, το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενωθούν τα υλικά.
- Δε θέλουμε να βράσει το σιρόπι, μας ενδιαφέρει να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αφήνουμε το σιρόπι για 5 λεπτάκια να κρυώσει λίγο, γιατί καίει αρκετά.
- Βάζουμε την ινδική καρύδα σε ένα βαθύ πιάτο. Σε μια καθαρή επιφάνεια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βουτάμε κάθε κομματάκι κέικ στο σιρόπι για δευτερόλεπτα, το αφαιρούμε με ένα πιρούνι και αμέσως το κυλάμε στο μπολ με την ινδική καρύδα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, να κρυώσουν.