Υλικά
- 400 γρ. ρύζι
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 40 γρ. εσαλότ ή κρεμμυδάκια ξερά για στιφάδο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες
- 100 γρ. βούτυρο
- λίγο αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 ζωμούς κότας
- λίγη κρέμα από Balsamico
Εκτέλεση
- Μια ώρα πριν το μαγείρεμα, πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις βάζουμε να μουλιάσουν στο κρασί.
- Διαλύουμε τους 2 ζωμούς κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ, σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
- Προσθέτουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε τις φράουλες και χρησιμοποιούμε το κρασί για να σβήσουμε το ριζότο.
- Παράλληλα περνάμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες από το μπλέντερ και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί, προσθέτοντας τον ζωμό κότας σταδιακά. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον πουρέ από τις φράουλες.
- Για την προετοιμασία των μπισκότων παρμεζάνας χρησιμοποιούμε σε μία ρηχή φόρμα σιλικόνης, γεμίζουμε τα ανοίγματα με παρμεζάνα (περίπου 15 γραμμάρια) και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 5-6 λεπτά ή φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά στα 900 W.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε από τη φόρμα.
- Μόλις το ρύζι έχει μαγειρευτεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις φράουλες σε κομμάτια και δένουμε πρώτα με το βούτυρο και μετά με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το μπισκότο παρμεζάνας και την κρέμα από το Balsamico.