Υλικά

  • 1,5 κιλό ψαχνό μοσχαράκι
  • ρίζα τζίντζερ
  • 1,5 κρεμμύδι
  • σκόρδο ψιλοκομμένα
  • σπόροι μουστάρδας και κύμινου
  • 3 κόκκοι κάρδαμο
  • 3 κανελογαρύφαλα
  • λίγο κουρκουμά
  • 2,5 κουταλιές chili powder
  • 2,5 κουταλιές κάρι
  • 4 κουταλιές κόλιανδρο σκόνη
  • 1/2 κουταλιά κύμινο σκόνη
  • ντοματάκια αποφλοιωμένα ή πελτές ντομάτας
  • αλάτι ψιλό
  • λάδι ή βούτυρο για τσιγάρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στο κρέας τζίντζερ και αλάτι. Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ chili, κάρι, κόλιανδρο και κύμινο σκόνη.
  2. Τσιγαρίζετε κρεμμύδι και σκόρδο στην κατσαρόλα, οπότε ρίχνετε κόκκους μουστάρδας και κύμινου μαζί με λίγο κουρκουμά για χρώμα.
  3. Στην κατσαρόλα έχετε ήδη βάλει κάρδαμο και κανελογαρύφαλο.
  4. Όταν το μίγμα στην κατσαρόλα αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνετε το κρέας και το αφήνετε να βράσει 15′ χωρίς καθόλου νερό.
  5. Ρίχνετε το μίγμα των μπαχαρικών και το αφήνετε να βράσει για 10′ ακόμη, οπότε ρίχνετε την ντομάτα (αν είναι πελτές τον αραιώνετε με νερό) και το αφήνετε να βράσει για 5′ ακόμη.
  6. Σερβίρετε πάνω σε βραστό ρύζι, απλό ή κίτρινο.