Υλικά
- 250 γρ. σοκολάτα 65% κακάο
- 200 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο το οποίο έχουμε επίσης τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Κάνουμε πολύ καλή ομογενοποίηση, βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ, γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε το φοντάν για 25 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε με ένα λεπτό μαχαίρι στη καρδιά του γλυκού και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν αυτό βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού.
- Βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.