Υλικά
- 2 κυδώνια
- Χυμός λεμονιού
- 1/2 μπουκάλι ροζέ κρασί
- 50 γραμμ. ζάχαρη
- 50 ml μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 μικρό κλωναράκι δενδρολίβανο
- λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση Για τα ψητά κυδώνια Πλύνετε και σκουπίστε τα κυδώνια, κόψτε τα στα τέσσερα σε φέτες και αφαιρέστε τους σπόρους. Ραντίστε τα με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ζεστάνετε το κρασί με τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα αρώματα. Στρώστε τα κυδώνια σε ένα μικρό ταψί και περιχύστε τα με το κρασί. Ψήστε τα στους 170°C για περίπου 45΄, γυρίστε τα και από την άλλη πλευρά για να μουσκέψουν στο κρασί και ψήστε άλλα 30΄. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε. Αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Για τη μους Αφήστε το μπρι εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Ζεσταίνετε το γάλα και κρατήστε περίπου 50 ml για να διαλύσετε τη ζελατίνα. Ρίξτε το υπόλοιπο στο τυρί και ανακατέψτε. Μουσκέψτε το φύλλο της ζελατίνας σε νερό και, αφού μαλακώσει, ανακατέψτε με τα 50 ml του ζεστού γάλακτος. Ανακατέψτε τη λιωμένη ζελατίνα στο μείγμα του τυριού. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατέψτε με προσοχή τη σαντιγί στο μείγμα του τυριού. Μοιράστε τη μους σε μπολ και αφήστε την στο ψυγείο για να σφίξει περίπου για μιάμιση μέρα. Σερβίρετέ τη γαρνιρισμένη με τα ψητά κυδώνια.